2020. máj 15.

Bye Bye te szeszélyes április

írta: Madi88
Bye Bye te szeszélyes április

Igaz, már javában májusban járunk, mostan egy kis időm, hogy írjak az áprilisomról.

Még mindig nyögjük a koronavírus miatti versenyhalasztásokat, amik rendesen átírtak nálam is sok mindent. De az emberek egészsége fontosabb, és hogy kevesebb beteg, haláleset legyen. Ez totál érthető, halasszák el a versenyeket, vagy tolják ki a megrendezésüket. Nem tudom, hogy milyen zsúfolt lesz az őszi és téli csonka versenyszezon de hülyeség oda átakni, bármilyen versenyt is. Bár ez az én véleményem.

Egy valamiből jó hogy "van" ez a vírus, megkapom a diplomám, úgy hogy nincs meg a nyelvvizsgám. Lehet sokan vannak, akik ezzel nem értenek egyet, én viszont örülök. Persze nem mondtam le arról az álomról se, hogy nyelveket fogok megtanulni. ...

Tovább Szólj hozzá

2020. ápr 05.

Csak előre

írta: Madi88
Csak előre

"Ahányszor a biztonságot választjuk, a félelmet erősítjük!"

A kialakult helyzet miatt, újra kellett terveznem a szezonom. Nem lehet tudni, melyik verseny lesz idén az első, amit megrendeznek. Ezek elszomorítanak, de új lehetőségeket is adnak. Igyekszem a legtöbbet kihozni ebből a helyzetből. 

Nincs konditerem, nincs nyitott "játszótér"", ahova ki tudok menni, edzeni, nincs úszoda. Minden zárva. Kénytelen az ember a négy fal között edzeni,és új lehetőségeket kipróbálni. Én is ezt teszem.

Amúgy se nagyon zsúfoltam tele az évemet futóversenyekkel, mert idén a tanulásra fordítok nagyobb hangsúlyt. Persze a futást se hanyagolom el, abban is fejlődni akarok, meg fogok is. Csak a kevesebb verseny, kisebb nyomást helyez rám. Az UTH nyomás ...

Tovább Szólj hozzá

2020. feb 05.

Megjött a tavasz

írta: Madi88
Megjött a tavasz

"Önmagunkkal kapcsolatos véleményünk bármikor megváltoztatható."

Hóvirággal tarkított erdőben futni, jelenti számomra a tavasz eljövetelét. Kezd a tél elmúlni. Lazábban, kevesebb terhet cipelve (ruha) futok.Tegnap én is megejtettem az első idei rovidnadrlgos futasom. Persze, ezzel együtt jár, hogy a talaj kezd kiengedni, sárban dagonyázva is lehet szenvedni a sikerért. (persze aki bevállalja).

Pár hete költöztem be Egerbe. Most fedeztem fel a környéket, hogy merre kellene elindulni, hogy minél előbb az erdőben találjam magam. Célom, hogy mindig ki a budos városból.

Igen, nem szeretem a várost, se ezt se másikat. Én falun nőttem fel, bár pár évre elkerültem városba, de onnan mindig is haza, vagyis falura, ki a városból - Pestiesen, ...

Tovább Szólj hozzá

2019. nov 17.

Galyavár, avagy az idei évem keretbefoglalva 4 órában

írta: Madi88
Galyavár, avagy az idei évem keretbefoglalva 4 órában

Év végére szerettem volna egy nagyot még "dobbantani". Két cél között lavíroztam még ősz elején. Az 'A' terv a hirhedt KÖR, a másik meg a Galyavár. Persze nem akartam lejjebb adni az utóbbit se, mint a leghosszabb táv, a 110 mérföld. Sajnos idén nem volt, így maradt a 110 km a tervben. 

Zsófi aranyosan felajánlotta, hogy segítene a Körön. Reálisan mérlegeltem a helyzetet, idén még nem indultam neki a 152 kmnek. Szeretném előtte leglább egyszer végigjárni, több részletben, legalább egyszer, mielőtt élesbe tolnám.

Igy maradt a Galyavár 110 kmes körözése. Beneveztem, bátran, felelőtlenül. Akkor még éreztem magamben erőt, hogy képes vagyok letolni. Elég brutálul hangzik aza 7200 m szintemelkedés. Nem nagyon foglalkoztam vele.

...

Tovább Szólj hozzá

2019. nov 01.

Beköszöntött az ősz a Mátrába is...

írta: Madi88
Beköszöntött az ősz a Mátrába is...

...lehet menni a Mátra trailre.

Nem is tudom már pontosan, hogy mikor volt a nevezés, de valamivel több mint 1 hónapja. Akkor gondolkoztam, és nézegettem, indulni kéne. Nincs messze! Jó a szervezés! Szép a Mátra! Sok szempont volt, ami befolyásolta, hogy regisztráljak rá. Hamar kellett kapcsolnom, mert gyorsan betelt a nevezés. Sikerült.

Tudtam, hogy a Nomád 66 után lesz egy héttel, és nem is vártam igazából sokat ettől a versenytől, csak egy laza edzésnek fogtam fel.

A sport áldozatokkal jár. Nekem is. A verseny napja előtt ki "kellett" hagynom a barátokkal egy sörözést, de egyáltalán nem bántam meg. 

Örültem neki, hogy nem korán volt a rajt, így nekem se kellett marha korán felkelnem. Gyöngyösön megvettem a reggelim, és egy kis ...

Tovább Szólj hozzá

2019. okt 26.

Ha októbet, akkor Less Nándor...

írta: Madi88
Ha októbet, akkor Less Nándor...

Úgy gondolom, hogy a futók többsége, úgy van vele, ha már a környezetükben van egy futóverseny, túra, vagy különböző rendezvények, azon elindulnak. Szerencsére ÉN is ilyen vagyok. Míg Mosonmagyaróváron éltem, akkor is elmentem, a környéken megrendezett versenyekre. Mióta itthon lakom, ez még inkább igaz. Bár elég sok túra és verseny van ezen a környéken, nem tudok mindegyikre elmenni. Néha válogatnom kell, és el kell engednem sok versenyt. De nem baj. Majd következő évben változtatok a versenynaptáramba, és amit most kihagytam, következő alkalommal kipróbálom.

Vannak kivételes versenyek, amiket nem hagyok ki. Ilyen a Less Nándor Emléktúra. Idén volt sorozatban 3. éve, hogy részt veszek rajta. Tavaly a Lemkowyna miatt, csak a ...

Tovább Szólj hozzá

2019. sze 26.

Itt van az ősz

írta: Madi88
Itt van az ősz

 

Újra eljött az évnek ez az időszaka. Közeledik az év vége, lassan véget ér az év. EZ a megnyugvás ideje, az év lezárásának kezdete. Végig gondolni az elmúlt hónapok történéseit, hibáit, évedéseit, és a rosszat elengedni, csak a jóra és a fejlődésre gondolni. A velünk történ jő dolgokból erőt meríteni.

Ilyenkor meg kell egy picit állni, számadást kell venni ami történt. Le kell szürnünk a következtetéseket. Amiket csináltunk, vagy nem tettünk meg, vagy történt velünk. Mind okkal történt. A sors így akarja számunka megmutatni a helyes irányt, bár nem mindenki veszi észre egyből, főleg Én. Úgy gondolom, magamról, hogy meg fogom én is találni a számomra legjobb utat és azon fogok rendíthetlenül haladni előre.

...

Tovább Szólj hozzá

2019. aug 31.

CserépiTrapp 5/4

írta: Madi88
CserépiTrapp 5/4

Abban az éven szervezték meg először ezt a versenyt, amikor elkezdtem én is versenyekre járni. Nem futottam még egy éve, mikor megcsináltam a leghosszabb távját, a 30 km-t. A rövidebbek, nem mentek keresztül a falumon, így kizáró ok volt nekem. Addig sose futottam ilyen hosszú távot. Sikerült leküzdenem akkor. Ezen a versenyen állhattam először dobogón, Egy verseny kivételével, az összesen elindultam.

Év elején kezdtem tervezgetni, melyik versenyen indulok, milyen eredményeket szeretnék elérni, ezeken. 

Ezt a versenyt szántam a nyári fő versenyemnek. Igen FŐ! Nem ultra táv, nem is terep, vagyis elhanyagolható része a földút, a többi a közúton halad, együtt az idióta autós társadalommal, akik nagy része leszarja, hogy te éppen ...

Tovább Szólj hozzá

2019. aug 31.

EgerCsillaga 60km (vagyis 64 km)

írta: Madi88
EgerCsillaga 60km (vagyis 64 km)

Az UTH nem volt ennyire kemény menet, meg utána se fájt semmim. Most viszont úgy "szenvedtem", int az első ultrámon a Mátrába. Bár akkor merő vízhólyag volt a lábam. 

De leküzdöttem, mert kemény vagyok mint a Vídia!

Ne is gondolkoztam,hogy a rövidebb távok valamelyikén indulok mert legyen az a lúd jó kövér.

A csonka munkahéten délutános voltam, így pénteken is 11 óra volt, mire hazaértem, Összeszedtem, a szükséges cuccot, majd alvás. Nehezen ment a kelés. Azért a kávém nyugodtan ittam meg, ebből nem engedek. Fél 7 körül értem át Felsőtárkányba, vettem egy péksütit, hogy ne üres gyomorral vágjak neki a távnak. Becsekkoltam, majd elindultam.

4cc60b73-3a16-4657-aa4c-a4b3ad3eb07d.jpg

Az órámnak most volt a főpróbája. Feltöltöttem rá a gps tracket. Nem ...

Tovább Szólj hozzá

2019. aug 06.

Visszatalálni a letért ösvényről

írta: Madi88
Visszatalálni a letért ösvényről

Ez egy olyan blog lenne, ahol nem igazán írok az érzelmeimről, de a blog címe alapján kell erről is írni. Sokszor van az ember padlón, de elég erős ahhoz, hogy felálljon. Nekem ez egy kicsit hosszabb időbe telt, vagyis még mindig "tart". 

Már az UTH előtt is eléggé ingadozott a hangulatom. A futás se nagyon ment, meg úgy semmi se. A munkahelyen a betanulás se nagyon akart összejönni, ami megviselt, egy rosszul elsült kapcsolat se nagyon segített, hogy jobb hangulatom legyen. Angol tanulás se ment, bármennyire is próbálkoztam, végül azt elengedtem, azóta nem járok tanárhoz. Szóval sok tényező "húzott lefelé".

Nem ment rosszul a verseny, Szentendrén, de a vége mégis szenvedős lett. Ezekben az időkben még két 100 km feletti versenyen ...

Tovább Szólj hozzá