2018. nov 18.

Elkezdődött

írta: Madi88
Elkezdődött

Október közepén, a Lemkowyna 100-al befejeztem az idei szezonomat, nem terveztem több versenyen, TT-n indulni. Egy fél évvel ezelőtt még terveztem, hogy indulni kéne a Piros 85-ön és körözni akartam a Gallyaváron, bár ott nem tudtam, hogy melyik távon (csakis valamelyik ultra táv jöhetett volna szóba), de elengedtem őket. majd jövőre. DE jó, azért deemberbe bevállatam kettőt. Egy hónap lazább futkározás után elkezdtem az alapozási időszakom. 

A munkám meg a tanulás mellett próbálomm a leghatékonyabban beosztani az időm, hogy minél többet tudjak futni, és edzeni. Vendéglátásban sajnos nem mindig van hétvége, így a hétvégi hosszúk helyett, majd a hétköznapi hosszúk jönnek, mert nem sok kedvem van sötétben hosszabbakat futni. Fejben próbálom összeállítani a heti edzéstervem. A futásokat, mindig a szabadnapok és a fizikai fáradságom határozza meg, mennyit és merre fussak, ami menet közben is változhat.

A környéken, sajnos kevesen futnak, vagy azok, akik igen, ők is inkább aszfalton. Azokon az ösvényeken, ahol én járok, kevesen járnak, így elég sok az avar, ami óvatosságra int, nem akarok lesérülni, mert mohó vagyok és nem figyelek oda jobban. De úgy vagyok vele, hogy így is fejlődök és erősödök. Bár a héten voltam egyet futni, nappal, és három segment is volt a körömön, és kettő PR lett, amin meg is lepődtem. Ebből még nem vonok le következtetést, még csak most kezdődött el a felkészülésem.

A keresztedzéseket elég gyatrára vettem eddig, ami nem volt kifizetődő, rájöttem, hogy jobban kell tolnom ezt is. ALap dolgokat csinltam napi szinten (fekvő, felülés, guggolás), de ezek kevesek, még a szintentartáshoz is. Kondin gondolkoztam, nálunk a flauba van egy kisebb terem, nem horror a havidíj, olyan gépek vannak, amilyenek, de nem azért járnék, hogy mindenkinek mutogassam magam, hanem, hogy fejlődjek. Valahogy sose vonzott a terembe valő járás, inkább magam toltam otthon. Most is elővettem a TRX-em meg a 12 kilós kettlebellem és azokkal csinálok szériákat. Próbálom intenzíven végigcsinálni a gyakorlatokat, minél kevesebb pihenőidővel. 

Egy lazább futás után minden este beiktatok egy erősítő edzést. A nyújtásra is nagyobb hangsúlyt fektetek, sokat olvasok és nézek videókat ebben a témában. Másik, hogy elkezdtem masszőrhöz is járni, reélem ez is sokat fog segíteni. 

Az első hetem brutál jól sikerült számomra. Azon kell dolgoznom, hogy a motiváció fentmaradjon és hétről-hétre és akkor csak arra kell figyelnem, hogy ne sérüljek le.

 

Jó futkosást nektek, ebben a szé időben is.

Pacsi

 

Szólj hozzá